Új Samsung tokok és Galaxy S22 pletykák

A Samsung Galaxy S22 termékcsalád követi majd a korábbi generációkat, és két különálló változatot tartalmaz – az egyiket Exynos 2200-as chippel, a másikat pedig a pletykált Qualcomm Snapdragon 898-assal.

Ez utóbbit hivatalosan csak az év folyamán mutatják be, a név még nincs teljesen megerősítve, de Max Weinbach tech riporter utalása szerint a Samsung következő zászlóshajó telefonjai között ismét lesznek olyan modellek, amelyek mindkét chippel rendelkeznek.

Samsung telefontokok és ütésálló tok

A legfrisebb jelentések szerint az új Galaxy S22 modellre új Samsung tok is kell, mivel a külső méretek jócskán elfognak térni az elődmodelltől. Ez persze nem probléma, hiszen szerencsére a legtöbb haza webáruházban lehet már kapni prémium Samsung kiegészítőket is.

A legújabb kutatások szerint is érdemes egy megfelelő védőtokot választani az új Samsung készülékekre is. Ezek alól nem kivétel a legújabb Galaxy S, valamint Galaxy A széria modelljei sem. Az utóbbi időben sokat fejlődtek a készülékek strapabírósága, valamint az új Gorilla Glass üvegeknek köszönhetően sokkal ritkábban törik be a kijelző is. A legjobb védelmet azonban egy ütésálló Samsung tok hátlappal érhetjük el, ami fokozott ütéscsillapítással és karcmentes kialakítással rendelkezik. Érdemes körülnézni a Tokzone.hu oldalán, hiszen ők kizárólag a legjobbakat forgalmazzák.

Mégis itt az igazság ezekkel a kiegészítőkkel kapcsolatban: Egyes termékek, amelyek állítólag védik az okostelefonokat, használhatatlanok. Nem egyértelmű például, hogy a képernyővédő – egy vékony műanyag vagy üvegfólia a telefon kijelzőjére – valóban megakadályozza-e, hogy az üveg ütközéskor összetörjön. A mobiltelefon-üzletek eladói gyakran arra is ráveszik az embereket, hogy vásároljanak drága kiterjesztett garanciacsomagokat a készülékeikre, amelyek közül sok kihagyható.

Kiderült, hogy a legtöbb helyzetben csak egy tokra vagy egy képernyővédőre, esetleg a kettő kombinációjára van szükséged. A kiterjesztett garancia megvásárlását pedig valószínűleg érdemes kétszer is meggondolni, de fontolja meg egy biztosítási csomag megkötését, ha aggódik a sérülés, elvesztés és lopás miatt.

Samsung Galaxy S22 külső méretek

Ha hinni lehet az állítólagos kiszivárgott Galaxy S22 ábráknak, akkor a Galaxy S22 és a Galaxy S22 Pro az S21 elődhöz hasonló kialakítású, de kisebb méretekkel rendelkező Galaxy S22 és Galaxy S22 Pro lesz.

A normál S22 mérete 149,98 x 70,56 x 7,65 mm lehet, szemben a 151,7x 71,2 x 7,9 mm-es mérettel. A Galaxy S22 Pro (nem a Plus) pedig 157,43 x 75,83 x 7,65mm lehet az S22 Pro esetében; az S21 Plus 161,5 x 75,6 x 7,8mm volt.

Egy nagy változás, ami a Galaxy S22-re érkezhet, az a kijelző alatti kamera, egy olyan funkció, ami a Galaxy Z Fold 3-ban debütált vegyes sikerrel. Ez lehetővé tenné a valódi teljes képernyős kialakítást a kijelző tetején lévő hagyományos lyuk nélkül.

Ennek ellenére az Ice Universe egy másik pletykája azt állítja, hogy a Galaxy S22 talán mégsem kap kijelző alatti kamerát. Bár a technológia a Galaxy Z Fold 3-on debütálhatott a Samsungnál, elég gyenge eredményeket nyújtott, így lehet, hogy a Samsung lassan halad ezzel a bizonyos technológiával.

Máshol, a Twitteren kiszivárogtató Mauri QHD tippje azt állítja, hogy a Samsung Galaxy S22 vékonyabb kialakítású lesz, mint a Galaxy S21. Ez azonban kisebb akkumulátorokat eredményezhet.

A LetsGoDigital egy sor koncepció renderelést is készített a Galaxy S22-ről, amelyek rávilágítanak a lehetséges dizájnváltozásokra. Ezek közé tartozik a négy kisebb szenzorral szegélyezett masszív fő kamera, valamint egy lehetséges aktív hűtőrendszer.

Qualcomm és Snapdragon a Galaxy S22-ben

Ez már több éve így van a Galaxy-családban – nem mindig örvendetes eredménnyel -, az európai verziók jellemzően a legújabb Exynos chipet, az észak-amerikai változat pedig a Qualcomm legújabb Snapdragon megfelelőjét tartalmazza.

Weinbach Twitter-bejegyzéséből nem derül ki egyértelműen, hogy a régiók szerinti felosztás a korábbi évekhez hasonlóan alakul-e, de a lépés, ha igaznak bizonyul, potenciális kockázatnak tekinthető a Samsung részéről. Ne feledjük, nem vagyunk túl messze attól, hogy a Samsung lényegében elismerte, hogy az Exynos 990 chip katasztrófa volt.

Bár a két gyártó chipjei papíron általában összehasonlíthatóak, az Exynos chipek megvalósítása elég vegyes volt a legutóbbi Galaxy modellekben – még ha a legutóbbi Galaxy S21 némileg javított is a helyzeten.

Mivel a globális chip- és elektronikai hiány még mindig tart, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a Samsung továbbra is ugyanazt a formulát követi, mint az előző években, ahelyett, hogy megingatná a hajót, és megpróbálna tömegesen piacra dobni egy-egy verziót.

A megerősítéstől azonban még mindig néhány hónapra vagyunk, így mindezt egy csipetnyi sóval vegyük. Mi is nyitva tartjuk a szemünket, ha további pletykák és javaslatok érkeznek a készülő termékcsaláddal kapcsolatban.

Ha további érdekességet és telefontok híreket szeretnél olvasni kattints a Tokzone oldalára.

Proudly powered by WordPress | Theme: Beast Blog by Crimson Themes.